Συνταγή ζυμης πολυαγκιστρου

Τα υλικά 
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 ποτήρια θαλασσινό νερό
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 3 βανίλιες
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 τρίγωνο ροκφόρ
  • λίγη φέτα σε τρίμα

Εκτελεση
Βάζουμε στη φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το σιμιγδάλι και σχεδόν όλο το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνέχεια, ενώ προσθέτουμε το 1/3 του ροκφόρ που έχουμε κομματιάσει. Προσθέτουμε ακόμη και τις δύο από τις τρεις βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το μείγμα να αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα ως μάζα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δυσκολευόμαστε πολύ. Το μείγμα έχει σχετικά κρυώσει και τη θερμοκρασία του δέχονται τα χέρια μας, που συνεχίζουν να το πλάθουν και να το ζυμώνουν. Οταν κρυώσει, το απλώνουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο ροκφόρ (αφού πριν το έχουμε λιώσει), ενώ προσθέτουμε το τρίμα της φέτας και την τρίτη βανίλια. Συνεχίζουμε να πλάθουμε έως ότου γίνει η ζύμη ομοιόμορφη. Κατόπιν τη λαδώνουμε και τη διατηρούμε σε πλαστικό δοχείο. Εάν φτιάξουμε ποσότητα περισσότερη της μιας χρήσης, παίρνουμε μαζί μας όση θα χρησιμοποιήσουμε και την υπόλοιπη τη διατηρούμε σε πλαστικό δοχείο στο ψυγείο.

Πηγη fishingcy

Σχόλια

  1. Στα υλικά ξέχασες πολλά πράματα: 1)το κόλιαντρο, 2) την κανέλα, 3) το μπούκοβο, 4) το τζίντζερ, 5) ότι το βούτυρο πρέπει να είναι γίδινο αγνό (όχι πρόσμιξη με πρόβειο).

    Εγώ τις ζύμες για δόλωμα τις φτιάχνω με συνταγές από τον Παρλιάρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ που επισήμανες τόσο αναλυτικά τις ελείψεις των υλικών της συνταγής ! 😀

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου